“Je staat in de krant!”

Toen ik een paar weken geleden op vakantie was met de kindjes aan zee (en druk bezig papieren bloemen te maken!) kreeg ik telefoon van een heel enthousiaste journaliste van Het Nieuwsblad/De Gentenaar die het even wou hebben over mijn geboortefotografie..

Twee dagen later werd ik uit bed gebeld door mijn vader: “Je staat in de krant!! … oh, heb ik je wakker gemaakt..? sorry, goeiemorgen.. wel, je staat dus in de krant vandaag :-)”

Het leek me verloren moeite om De Gentenaar te gaan zoeken in Middelkerke dus ik vroeg aan mn vader het artikel voor me te bewaren. Dat deed hij met plezier… én in drievoud ;-)

krant in drievoud + 1 uitgeknipte versie van het artikel van de moeder van een vriendin :-)

Toen mn vrienden nadien ook massaal het on-line artikel op mn tijdlijn plaatsten, het aantal bezoekers van mijn site de hoogte in schoot en mijn mailbox zowat ontplofte was ik best wel een beetje trots! Maar vooral ook heel blij dat weer wat meer mensen, die dit graag zouden willen, nu wisten dat je een professioneel fotograaf kan inhuren om de geboorte van je kindje vast te leggen.

De opmerking van mijn dochter Merel vond ik ook wel schattig, toen ze enkele dagen na het krantenartikel een auto zag waar “Thoen” op stond (een naamgenoot heeft een VW-garage in Aalst) hoorde ik op de achterbank: “Amai, kijk eens Sieben, mama is écht wel beroemd, eerst staat ze in de krant en nu staat haar naam nog op een auto ook!”

Ik wil bij deze graag ook oprecht mijn familie, vrienden, collega’s en klanten bedanken voor hun steun en vertrouwen want zoals ik al zei in het interview: Dit is niet zomaar werk, niet zomaar een job. Geboortefotografie is niet zomaar fotografie, deze vorm van fotografie vraagt enorm veel toewijding en flexibiliteit, niet alleen van mezelf maar ook in grote mate van de mensen in mijn omgeving, van mijn kinderen, vrienden en familie… en ik ben oprecht heel blij en dankbaar dat ik dankzij jullie support en enthousiasme mijn werk met zoveel passie kan en mag doen! Dank je! Dank je! Dank je!

Tot slot even een geruststellend woordje aan de bezorgde lieve vriendin die de opmerking maakte dat iedereen nu weet hoeveel ik verdien: “Ik denk dat de meeste mensen wel weten dat fotoapparatuur, computers en software dure investeringen zijn en ook al wel een keer hebben gehoord over btw, sociale bijdragen en personenbelasting … en indien niet: dan zeg ik wel dat ze niet alles moeten geloven wat er in de krant staat!”  ;-)

M.