Nu open voor boekingen vanaf Oktober 2021

Wat is geboortefotografie?

Geboortefotografie is het in beeld brengen van het volledige geboorteproces (arbeid, bevalling en de eerste uren na de geboorte). Ik ben hierbij onopvallend aanwezig en registreer, in verhalende stijl, de gebeurtenissen zoals deze zich voordoen. Op eenvoudig verzoek worden medische handelingen, arts en verloskundigen niet, of niet herkenbaar, in beeld gebracht. Het gaat om het vastleggen van emoties en sfeer, zodat je als ouders nadien deze unieke gebeurtenis aan de hand van de foto’s in alle rust kan herbeleven en de magie van dit wonderlijke moment van de geboorte van jouw baby voor altijd kan blijven koesteren.

Waarom beroep doen op een professioneel geboortefotograaf?

Voor het welzijn van je kindje laat je je tijdens je zwangerschap, arbeid en bevalling begeleiden door artsen en verloskundigen. Waarom dan voor het in beeld brengen van deze bijzondere gebeurtenis geen beroep doen op een professioneel en ervaren geboortefotograaf? Een ervaren geboortefotografe zal artsen nooit voor de voeten lopen en steeds het welzijn van ouders en baby vooropstellen.
Het is tevens niet zo leuk voor de papa’s om belast te worden met de opdracht om foto’s te maken tijdens de geboorte, daar wil je op dat moment als partner echt niet mee bezig zijn, je wilt op dat moment met je volle aandacht bij je vrouw zijn en de geboortefotografie aan een professional overlaten. Bovendien ben ik van mening dat je als papa het recht hebt om het magische moment waarop je kindje ter wereld komt ten volle mee te beleven (en dat kan volgens mij niet door de zoeker van je camera).

Waarom kiezen voor Marijke Thoen?

Marijke won zowel in 2016 als in 2018 de Internationale Award voor mooiste geboortefoto van het jaar. Een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de International Association of Professional Birthphotographers IAPBP . In 2018 kwamen daar ook nog de eerste prijs én de publieksprijs bij van Birth Becomes Her en werd Marijke’s foto eveneens bekroond tot beste geboortefoto van 2018 door collega geboortefotografen van over de hele wereld. In 2019 werd Marijke bekroond tot RISE Birth Photographer of the year.

Marijke fotografeerde reeds 12 jaar geleden haar eerste geboorte en is ongetwijfeld de meest ervaren geboortefotografe van België. Wanneer je dus alleen ‘de beste’ wil voor jouw baby is je keuze snel gemaakt. Haar ervaring, toewijding en passie, integriteit en rustige persoonlijkheid maken haar uniek. Kortom, iemand die je aan je kraambed wil hebben..

Praktisch?

We ontmoeten elkaar vooraf voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Net zoals bij de andere betrokkenen (gynaecoloog, vroedvrouw, …) is het belangrijk dat het tussen ons klikt en dat we een zekere vertrouwensband vooraf kunnen opbouwen. We bespreken jullie verwachtingen en ik verbind me ertoe op elk moment jullie verwachtingen en grenzen te respecteren en binnen dit kader mijn werk te doen. Na dit vrijblijvende gesprek kunnen jullie in alle rust overleggen of jullie graag willen dat ik de geboorte van jullie kindje fotografeer. Indien jullie beslissen ervoor te gaan maken we verdere praktische afspraken en ben ik vanaf 37 weken zwangerschap 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 voor jullie bereikbaar en beschikbaar.

Waar of niet waar?


Een vreemde wil je toch niet bij je bevalling hebben? Dat is toch een intieme gebeurtenis?
Waar. Maar het is ook wel zo dat ik lang niet de enige vreemde zal zijn die bij de bevalling aanwezig is. Zeker wanneer je in het ziekenhuis bevalt zal je te maken krijgen met veel onbekenden die de kamer in en uit komen wandelen: vroedvrouwen die shifts wisselen, eventueel een anesthesist die langskomt, misschien heeft je eigen gynaecoloog zelfs geen dienst, enz.. Al bij al komt het er eigenlijk op neer dat ik misschien nog de meest vertrouwde, of in ieder geval, de minst storende vreemde zal zijn die bij de bevalling aanwezig is.

Ik kan niet inschatten wie ik wel en niet om me heen wil hebben op dat moment of hoe ik me zal voelen.
Waar. En dat is ook de reden waarom ik het zo belangrijk vind dat jij weet dat jij de baas bent op dat moment, je mag me op elk moment de gang op sturen als het niet fijn aanvoelt voor jou dat ik erbij ben. In de praktijk is dit is echter nog nooit gebeurd, meestal heb je niet eens door dat ik er ben. Het meest gehoorde (en voor mij het mooiste) compliment is dat ik onopvallend aanwezig ben. En het grappigste bewijs daarvan was een vader die de vroedvrouw er even attent moest op maken dat hij zijn fototoestel niet ging klaar nemen toen ze zei dat het daar misschien tijd voor werd “omdat zijn fotograaf al naast haar stond” :-)

Als ik ‘s nachts beval kan ik je toch niet uit je bed bellen?
Niet waar. Je mag me altijd met een gerust hart uit mijn bed bellen! Bel me liever te vroeg dan te laat… ook al is dat midden in de nacht.

Je kan toch niet echt van tevoren plannen hoe het allemaal zal lopen? Ook qua timing enzo..
Waar. Het is natuurlijk wel goed dat je over bepaalde dingen van tevoren nadenkt en zoveel mogelijk bent voorbereid op je bevalling maar hoe het uiteindelijk allemaal zal verlopen kan je niet weten of voorspellen. Natuurlijk heb je zelf bepaalde verwachtingen over hoe je graag zou willen dat het loopt en natuurlijk en kunnen we het vooraf uitgebreid hebben over het moment waarop je me best opbelt enz,.. maar ik denk dat de beste houding de bereidheid is om je over te leveren aan het moment, zodat je niet ontgoocheld bent als het anders uitdraait dan gehoopt of verwacht of gepland. Het is jouw unieke verhaal, het is de geboorte van jouw baby en alleen al daarom is het mooi.

Als ik met een keizersnede ga bevallen kan dat toch niet, zo’n geboortereportage?
Niet waar. Ook als je een (geplande) keizersnede krijgt kan ik een heel mooi verhaal voor je in beeld brengen. Afhankelijk van het ziekenhuis waar je zal bevallen en de urgentie waarmee de keizersnede eventueel dient uitgevoerd te worden is het inderdaad zo dat ik als fotograaf niet altijd mee zal mogen op het operatiekwartier maar dat wil niet zeggen dat er niets te fotograferen valt. Zeker als je kindje geboren is en jij als mama naar recovery gaat kan ik intussen hele mooie foto’s maken van je partner en de baby zodat jij, dankzij de foto’s, uiteindelijk ook niets van die eerste momenten van je baby hebt moeten missen.

Kostenplaatje en een woordje uitleg bij geboortefotografie:

Een geboorte- of bevallingsreportage kost 1190 euro. Je kan geboortefotografie het best vergelijken met een huwelijksreportage: Het is een heel specifieke gebeurtenis en een moment wat je niet kan overdoen en vraagt om die reden om een ervaren professioneel geboortefotograaf die weet waar hij/zij mee bezig is. Een fotograaf die een geboorte fotografeert is dus absoluut niet hetzelfde als een geboortefotograaf. Geboortefotografie is een specialisatie op zich. Ervaring en kennis van de medische kant van het geboorteproces is niet alleen een must voor de veiligheid en de sereniteit van het verloop van jouw bevalling maar bied ook garanties voor een verbluffend resultaat van de foto’s en een optimale verstandhouding met het ziekenhuis en de gynaecoloog.

Bij een geboortereportage zijn steeds alle digitale bestanden op hoge resolutie, professioneel nabewerkt en zonder watermerk in de prijs inbegrepen.

Deze prijs is inclusief:

  • Kennismakingsgesprek is steeds vrijblijvend en kosteloos
  • 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 bereikbaar en beschikbaar voor jullie vanaf week 37.
  • fotoreportage op de dag/nacht van de geboorte, onafhankelijk van hoe lang dit duurt.
  • alle kosten (verplaatsingskosten binnen een straal van 50 km rond Gent, opname-materiaal, parkeerkosten, ..)
  • selectie en professionele nabewerking van de foto’s (het grootste deel zal in zwart-wit zijn)
  • Alle digitale foto’s op hoge resolutie
  • lage resolutie bestanden van je foto’s met logo, geschikt voor alle digitale toepassingen: bekijken op computer, tablet of smartphone, delen op sociale media, voor gebruik op je persoonlijke blog, website, enz… (deze bestanden zijn niet geschikt om afdrukken van te maken)

De prijs van de reportage is exclusief:

  • fotoafdrukken/nabestellingen
 • album (supplement reportage mét luxe-album formaat 30/30 = + 490 euro)

Neem gerust contact op als je graag een uitgebreide prijslijst van me ontvangt met alle mogelijkheden en prijzen voor afdrukken, albums, image boxen, vergrotingen, afdrukken op Canvas, foto’s op dibond, enz…

Korting: wanneer je geboortefotografie combineert met een zwangerschaps en newbornshoot krijg je 300 euro korting op het totaalpakket.

large

aangeslotenbij_geboortefotografen90x300px