Geboorte Lilly Jane

Intense emotie, pure beelden, om opnieuw en opnieuw te beleven.

Ik ontdekte het werk van Marijke net na de geboorte van mijn eerste dochter. Ik had een heel zware bevalling achter de rug wat ervoor zorgde dat ik er door de uitputting weinig bewust heb van beleefd. Ik heb de enkele foto’s die mijn man en de vroedvrouw hadden genomen wel duizend keer bekeken.
De beslissing was bijgevolg snel gemaakt, stel dat we een tweede kindje zouden krijgen, dat zou dat mét fotograaf zijn. Alleen mijn man zag daarvan het nut niet echt in, maar door mijn enthousiasme en de rustige, weinig opdringerige aanpak van Marijke heeft hij snel ingestemd.
Op 02/08/2014 was het zover, ons Lilly Jane kwam eraan, na een rustige arbeid thuis kwamen we in het ziekenhuis in een stroomversnelling terecht, dat het wel eens anders kan verlopen dan verwacht…. Het ging super snel, het ging super makkelijk en het was ongelooflijk mooi en intens, nu was ik helemaal bewust in het moment aanwezig. En dat was opnieuw een reden om de bevalling graag opnieuw te beleven. Ik wilde het zien vanuit een andere hoek, ik wilde het opnieuw en opnieuw beleven, en die foto’s gaven mij die kans.
Ik had na de geboortes van mijn dochtertjes hetzelfde gevoel, dan wel om verschillende redenen.
Er kwamen ook foto’s van de eerste ontmoeting van Lilly Jane en haar grote zus, prachtige herinneringen en dito foto’s.
Ik ben heel graag zwanger en wilde graag foto’s met mijn zwangere buik maar vind dit genre foto’s vaak kitch en heel onnatuurlijk. Marijke verstond wat ik wou zeggen en maakte er wat van!
Ook de beelden van Lilly Jane alleen zijn heel puur, zonder toeters of bellen, zonder onnodige prullen.
Alle aandacht gaat naar de emotie, naar het onderwerp en net daarom vind ik de foto’s van Marijke zo geslaagd.
En als er ooit een derde kindje komt, dan hoop ik dat Marijke er opnieuw bij kan zijn!

Vir